Aan de slag!

---
LET OP! In verband met het coronavirus hebben wij maatregelen rondom de Nationale COPD Challenge (NCC) getroffen. De NCC wordt in 2020 anders ingevuld dan u van ons gewend bent of hieronder wordt beschreven. Lees hier meer over de maatregelen en het aangepaste programma...
---

De Nationale COPD Challenge biedt u een programma, waarmee u direct aan de slag kunt. Het programma voor 2020 ziet er in grote lijnen als volgt uit. Volg onderstaande stappen en start ook beweging in uw wijk!

1. Meld uw challenge aan 
Meld uw lokale COPD Challenge aan via onze website. Na aanmelding krijgt u toegang tot een eigen platform op Plan je Event, welke praktische ondersteuning biedt. Daarnaast krijgt direct een communicatiepakket opgestuurd met materialen die u helpen bij het werven van deelnemers.

Verder ontvangt u maandelijks een nieuwsbrief, waarin we u gefaseerd meenemen in de stappen voor een goed verloop van uw COPD Challenge.

2. Vind partners 
Een goede samenwerking met partners uit zorg-, sport-, en sociale domein leidt tot betere uitkomsten op deelnemersniveau. Vind goede samenwerkingspartners en maak heldere afspraken over de rol- en taakverdeling.

3. Werf deelnemers 
U gaat aan de slag met de communicatiematerialen, vraagt lokale aandacht voor de challenge via de media en organiseert een informatiebijeenkomst om (potentiële) deelnemers uitgebreider te informeren en zich in te schrijven.

4. De eerste stap.... 
In de week van maandag 20 april 2020 vindt de landelijke kick-off plaats voor alle lokaal georganiseerde wekelijkse wandelbijeenkomsten. U biedt in de daaropvolgende 16 tot 20 weken minimaal één gezamenlijke dag/avond aan per week, waarbij er vanuit een centrale locatie wordt gewandeld. Naast eenmaal gezamenlijk, wordt het de deelnemers aangeraden ook minimaal eenmaal per week zelfstandig.

Het is aan te raden om één keer per maand een themabijeenkomst te organiseren over o.a. COPD (huisarts), leefstijl (POH’er), voeding (diëtist) en de omgang met fysieke klachten (fysio).

6. Finaledag 
De finaledag vindt plaats op zaterdag 26 september 2020 in Tilburg. Tijdens deze finaledag worden zowel de Nationale Diabetes Challenge, als de Nationale COPD Challenge feestelijk afgesloten met een gezamenlijke wandeltocht. Alle deelnemende lokale challenges komen hier naartoe. Op het festival worden wandelroutes van 3, 5, 10, 15 en 20 km aangeboden. Als organisatie neemt u daaraan deel met uw wandelgroep. Supporters, familie of vrienden zijn van harte welkom. Na de finishlijn is er vermaak voor jong en oud. Het is de plek waar informatie en ervaring over diabetes en bewegen worden gedeeld. Meer informatie over dit festival volgt  in augustus/ september 2020 op deze pagina en via de mail.

Kosten

Per deelnemende locatie worden de volgende kosten in rekening gebracht:

  • Per locatie €242 (incl. 21% btw);
  • Per deelnemers €5,50 (incl. 9% btw).

Als stichting hebben wij geen winstoogmerk en vinden we het belangrijk om onze kosten transparant met u te delen. Op deze manier begrijpt u welke kosten wij minimaal moeten verrkenen om de NCC te kunnen organiseren. 

  • De locaties ontvangen voor hun bijdrage ontvangt een communicatiepakket (t.w.v. €42) en de BvdGF-shirts (tot 30 shirts à €5).
  • Daarnaast krijgt u digitale ondersteuning via Plan je Event module en de mail en kunt u altijd terecht bij ons team.
  • Het is mogelijk om tegen meerprijs extra shirts of communicatiepakketten betalen via Plan je Event.
  • De deelnemers ontvangen voor hun bijdrage een wandelprogramma, maandelijks een mailing met wandeltips en educatieve filmpjes over een gezonde leefstijl en een ticket voor het NDC Festival.

De kosten worden bij elkaar in één keer gefactureerd in juli 2020. Na betaling ontvangt u begin september van ons de tickets voor het NDC Festival van 26 september 2020 in Tilburg.

Als locatie maakt u zelf de keuze of u de bijdrage door de deelnemers zelf laat betalen, of een manier vindt om deze kosten te declareren. Het is tevens mogelijk om lokaal de ticketprijs per deelnemer op te hogen als dat past bij de draagkracht van de deelnemers. Onze prijs is € 5,50.